Kochani!
Zgodnie z Waszym życzeniem Truskawkowy zawrót głowy nadal trwa. Tym razem tańcowała truskawką z brzoskwinią!
Składniki:
3. Dodajemy pokrojoną w kostkę białą czekoladę z orzechami. Moja propozycja to czekolada z serii Ritter SPORT ponieważ super się rozpuszcza i jest po prostu pyszna! Można ja kupić w Lidlu.
Zgodnie z Waszym życzeniem Truskawkowy zawrót głowy nadal trwa. Tym razem tańcowała truskawką z brzoskwinią!
Składniki:
2 łyżeczki soku z brzoskwini
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oliwy
1 jajko
2 szklanki mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
1/2 szklanki cukru
1 szklanka pokrojonej białej czekolady
2 szklanki owoców
Jak to sie robi??
1. Ubijamy jajko. Dodajemy mleko, oliwę i sok z brzoskwiń i nadal miksujemy. (składniki mokre)
2. W osobnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier.(składniki suche)
3. Dodajemy pokrojoną w kostkę białą czekoladę z orzechami. Moja propozycja to czekolada z serii Ritter SPORT ponieważ super się rozpuszcza i jest po prostu pyszna! Można ja kupić w Lidlu.
intrygują mnie te cudownie czerwone papilotki:) Domyślam się, że one są ręcznie wciśniętym w foremkę kwadratem papieru:) Czy to musi być jakiś szczególny papier???
OdpowiedzUsuńTo są takie piekne papilotki, która przyjechaly do mnie z Wielkiej Brytanii. Do zrobienia papilotek nie polecam uzywac zwyklego papieru tylko specjalnego do pieczenia. Jak uda sie Tobie cos wyczarowac to super byloby jakbys podzielila sie z nami swoim pomyslem :-)))
OdpowiedzUsuńzakochałam się w tych muffinkach!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńbtw, czerwole papilotki rządza :)