Kochani!
Dzisiaj piekłam specjalnie dla Madzi, której obeicalam przepis na bezglutenową muffinkę.
Składniki:
3 kubki mąki migdałowej (lub po prostu mielimy migdały)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/2 kubka miodu
1 1/2 kubka sosu jabłkowego
1 banan
1 szklankę zamrożonych malin
Jak to się robi?
Miksujemy miód, sos jabłkowy i banan- składniki mokre
Mieszamy makę migdałową, cynamon, cukier wanilowy, sodę oczyszczoną- składniki suche
Mieszamy składniki mokre z suchymi
Dodajemy maliny
Mieszamy łyżką
Wkładamy na 30 min do piekanrika nagrzanego do 180-200 stopni
Mniam mniam pycha! A już nie moge się doczekać muffinek ze świezymi malinami. Nie ma co ukrywć, że są o niebo lepsze :-)))
Dzisiaj piekłam specjalnie dla Madzi, której obeicalam przepis na bezglutenową muffinkę.
Składniki:
3 kubki mąki migdałowej (lub po prostu mielimy migdały)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/2 kubka miodu
1 1/2 kubka sosu jabłkowego
1 banan
1 szklankę zamrożonych malin
Jak to się robi?
Miksujemy miód, sos jabłkowy i banan- składniki mokre
Mieszamy makę migdałową, cynamon, cukier wanilowy, sodę oczyszczoną- składniki suche
Mieszamy składniki mokre z suchymi
Dodajemy maliny
Mieszamy łyżką
Wkładamy na 30 min do piekanrika nagrzanego do 180-200 stopni
Mniam mniam pycha! A już nie moge się doczekać muffinek ze świezymi malinami. Nie ma co ukrywć, że są o niebo lepsze :-)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz