Muffinkujący!
Już nie da sie zapomniec, że Euro 2012 tuż tuż. dookoła gadżety pamiątkowe od cukierków po koszulki i akcesoria do auta. We Wrocławiu drogi przepełnione autami na których pięknie powiewają polskie flagi. Naprawdę wyjątkowy widok. Mam nadzieje, że tak jak ja kibicujecie. Aby dodać naszym mocy postanowiłam dzisiaj nadziać muffiny Snickersem.
Muffinki mega energetyczne i słodkie dla prawdziwych zjadaczy słodkości polecam muffinkę czekoladową ze Snickersem.
Składniki:
Jak to sie robi?
1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder.
2. Ubijamy jajko.
3. Dodajemy do jajka mleko, oliwę, cukier waniliowy i chwilkę miksujemy.
4. Mieszamy składniki suche z mokrymi. Pamiętajmy, że mieszamy delikatnie łyżką, a nie miksujemy.
5. Kroimy białą czekoladę w kostkę i dodajemy do ciasta.Mieszamy łyżką.
6. Kroimy Snickersy w kostkę i dodajemy do ciasta. zostawiając kilka kostek do posypania. Mieszamy łyżką.
Wykładamy formę muffinkowa papilotkami. Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości ciastem. Posypujemy pozostałymi kosteczkami Snickersów.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na ok 20 minut.
Już nie da sie zapomniec, że Euro 2012 tuż tuż. dookoła gadżety pamiątkowe od cukierków po koszulki i akcesoria do auta. We Wrocławiu drogi przepełnione autami na których pięknie powiewają polskie flagi. Naprawdę wyjątkowy widok. Mam nadzieje, że tak jak ja kibicujecie. Aby dodać naszym mocy postanowiłam dzisiaj nadziać muffiny Snickersem.
Muffinki mega energetyczne i słodkie dla prawdziwych zjadaczy słodkości polecam muffinkę czekoladową ze Snickersem.
Składniki:
- 1 3/4 szklanki maki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 3 łyżki prawdziwego kakao
- 3/4 cukru pudru
- 1 tabliczka białej czekolady z orzechami
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oliwy
- 1 jajko
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 Snickersy
Jak to sie robi?
1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder.
2. Ubijamy jajko.
3. Dodajemy do jajka mleko, oliwę, cukier waniliowy i chwilkę miksujemy.
4. Mieszamy składniki suche z mokrymi. Pamiętajmy, że mieszamy delikatnie łyżką, a nie miksujemy.
5. Kroimy białą czekoladę w kostkę i dodajemy do ciasta.Mieszamy łyżką.
6. Kroimy Snickersy w kostkę i dodajemy do ciasta. zostawiając kilka kostek do posypania. Mieszamy łyżką.
Wykładamy formę muffinkowa papilotkami. Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości ciastem. Posypujemy pozostałymi kosteczkami Snickersów.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na ok 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz